Skype groeit uit z’n kracht

De opkomst van Skype heeft de markt voor telefonie op z’n grondvesten doen schudden, maar intussen wordt de VoIP aanbieder belaagd met klachten van gebruikers over tegenvallende kwaliteit en onbereikbaarheid.

Skype Chief Executive Niklas Zennström beloofde 20 maanden geleden een ommekeer in de manier waarop we gaan bellen. Zo’n 110 miljoen downloads en twee miljard Skypegesprekken later lijkt hij gelijk te krijgen, maar de enorme groei van VoIP lijkt nu te worden vertraagd door een gebrek aan service en problemen met regelgevers.

In een interview met CNET News.com geeft Zennström antwoorden op dringende vragen:

Q: Er zijn veel klachten over Skype-out en -in, de manier waarop Skype gebruikt kan worden om contact te leggen met iedere telefoon ter wereld. Zijn er problemen?

A: Denk er even aan dat het bestaande telefoonnet meer dan 20 jaar oud is, Skype bestaat pas 20 maanden. We zijn het nog steeds aan het verbeteren.

Q: Maar er zijn dus wel klachten…

A: Sommige mensen vertellen ons dat Skype-in beter is dan Skype-out. Sinds kort gebruiken we voor Skype-in namelijk verbeterde software. We gaan dat concept nu ook in Skype-out toepassen.

Ook werken we aan uitbreiding van ons netwerk en aan foutprotocollen om de kwaliteit van de verbindingen te verbeteren.

Dat zijn problemen die we bij Skype kunnen aanpakken. Een ander verhaal is dat over de bandbreedte. Als iemand op een verstopt netwerk zit en een langzame internetverbinding heeft, kan dat door ons niet worden opgelost. Skype heeft nu eenmaal een zekere minimale bandbreedte nodig. Gelukkig zien we steeds meer mensen overstappen op aansluitingen van 5 tot 20 Mbps.

Q: Skype staat onder druk van het open-source ‘Session Initiation Protocol (SIP)’. Wat is jullie standpunt met betrekking tot SIP?

A: Sinds juli gebruiken we SIP om Skype bellers te verbinden met het ‘Public Switched Telephone Network (PSTN)’. We zijn daarmee waarschijnlijk de grootste gebruiker van SIP, maar we vinden het niet de ideale oplossing.

Q: Maar door een eigen protocol aan te hangen krijg je toch weer het ‘verschillende standaarden probleem’? Niets geleerd van de CD-industrie?

A: Wij voorzien, dat binnenkort iedereen gebruik gaat maken van VoIP netwerken in plaats van SIP en het PSTN.

Q: De (US) Federal Communications Commission (FCC) wil dat internettelefonie het alarmnummer 911 gaat ondersteunen, inclusief bellerlocatie en terugbelnummer. Gaat Skype dat doen?

A: We vragen ons af of de FCC regels op ons van toepassing zijn, maar voelen wel voor het opnemen van alarmnummers. Niet alleen 911, maar ook een aantal IP gebaseerde hulpdiensten.

Q: Wat zijn dat, IP gebaseerde hulpdiensten?

A: Stel dat ik een inbreker in huis heb. Dan wil ik zo stil mogelijk een SMS-bericht kunnen versturen aan de politie, waaruit mijn adres blijkt en het feit dat er iets mis is. Probleem daarbij is het nu nog ontbreken van voor ons toegankelijke databases met geografische informatie over IP nummers.

Q: Er gaan geruchten dat Skype met een mobiele versie op de markt komt. Hoe zit dat?

A: We werken met onder andere Motorola aan een WiFi handset en zijn in onderhandeling met WiFi providers. Maar dat is voorlopig nog even toekomstmuziek.

Bron: ZDNet

Bron:
BlinfoMail september 2005

 

Reacties: 1

(geen reactie mogelijk)

 
  • w.bol

    Ik ben heel blij met skype, maar sinds twee dagen krijg ik geen verbinding meer .Ben hier erg door terleugesteld, wat ik ook doe het gaat niet.

     
     
     
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.