Politicus, raadslid en ondernemer van het jaar bekend

Kees Vendrik (Groenlinks), Jos van Alphen (cafetariahouder) en Marleen Meertens (gemeenteraadslid VVD in Renkum) zijn de winnaars van de Fakkelprijs 2007. Zij hebben zich zeer verdienstelijk gemaakt voor mensen met een chronische ziekte of handicap. Op 3 december reikt Reni de Boer, Ambassadeur Onbeperkt Nederland, de prijs uit namens de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad en zijn 150 lidorganisaties.

De Fakkelprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een politicus, een bedrijf en een lokale bestuurder die de belangen van chronische zieken en gehandicapten het beste hebben behartigd. Zij worden op 3 december, de Europese Dag van Gehandicapten, als rolmodellen voor politiek en bedrijfsleven in de schijnwerpers gezet.

Kees Vendrik vecht in de Tweede Kamer bij elke gelegenheid als een leeuw voor de belangen van chronisch zieken en gehandicapten, volgens de jury. Hiermee houdt hij zowel het kabinet als zijn collega’s in de Kamer scherp.

Jos van Alphen stelt in zijn cafetaria ‘Eetplezier De Beste Snackbar’ de wensen en belangen van de consument centraal. Bij de herinrichting van zijn zaak hield hij nadrukkelijk rekening met mensen met een handicap. Mensen in een rolstoel kunnen er bijvoorbeeld prima terecht. En het servies is gemaakt door mensen met een verstandelijke handicap.

Marleen Meertens zette zich onder meer in voor de plaatsing van een aangepaste stemmachine in Wolfheze. Hier wonen veel blinden en slechtzienden. Zij kunnen dankzij deze stemmachine zelfstandig stemmen.

De prijsuitreiking vindt plaats om 15.45 uur in het dr. Jan van Breemen Instituut, dr. Jan van Breemenstraat 2 te Amsterdam. Dat gebeurt tijdens een themamiddag van de Stichting Gehandicapten Overleg Amsterdam.

Bron:
CG-Raad

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.