Ziezo beurs 2007: Informatie en hulpmiddelen onder handbereik

Voor de meeste mensen betekent de regelmatige aanvoer van reclame, foldertjes en het plaatselijk sufferdje al jarenlang een behoorlijke voorraad oud papier en zo af en toe wat vluchtig leesvoer. Voor de meeste blinden en slechtzienden was dergelijke lectuur lange tijd iets dat ze alleen kenden via de aan hen voorgelezen flarden. Maar daarin is, sinds zowel bedrijven als blinden de weg naar het wereldwijde web hebben gevonden, verandering gekomen. Ook VIP’s kunnen tegenwoordig gericht hamsteren bij de buurtsuper, of lekker chillen met de nieuwste mobiel uit de laatste nieuwsbrief in de hand. Ze onderscheiden zich enkel van zienden doordat ze niet goed kunnen zien, verder zijn het net mensen.

Als je blind of slechtziend wordt, blijft je de taal in al haar facetten. Die mooie kleurige afbeelding echter, waarop je datgene kunt zien waar je volgens de folder toch echt niet meer buiten kunt, verdwijnt uit het zicht. Vaak is men in winkels best bereid je het gevraagde in handen te geven, maar hier is het zonder hulp iets bekijken vaak erg lastig.

Voor sommige VIP’s kan een loep uitkomst bieden. Anderen vinden via audioboeken de weg terug naar hun verbeelding. Maar het is vaak zoeken naar de juiste hulpmiddelen en bij toeval stuiten op handige hebbedingetjes of kleine of grotere brokjes techniek die het dagelijks leven enorm blijken te kunnen veraangenamen.

Veel kan via het web worden gekocht, of op speciaal daarvoor ingerichte locaties worden bekeken. En verder is er de Ziezobeurs. Een jaarlijks terugkerend evenement, informatie in overvloed en hulpmiddelen onder handbereik.
Of je nu op zoek bent naar een stok, een nieuw horloge, of informatie over bijvoorbeeld scholing, wonen, of werk, het is te zien, te beleven en uit te proberen. Of misschien is de beurs het moment eens een praatje te gaan maken met de medewerkers van de verschillende geleidehondenscholen. Ook op het gebied van hobby en vrijetijdsbesteding, worden verschillende mogelijkheden getoond. Voor de meer ervaren VIP’s is de beurs het moment om de nieuwste hulpmiddelen te bekijken, of om bekenden te ontmoeten. Zo is de Packmate langzamerhand geen vreemde meer. Maar wie kent hem echt? En wat te denken van een wandeling ondersteund door GPS navigatie? Maar ook de nieuwste daisyspelers en brailleleesregels zijn te bewonderen. Waar overtreffen zij hun voorgangers? Wat maakt ze tot het juiste hulpmiddel?

Dit jaar vindt de Ziezobeurs plaats op 1, 2 en 3 februari.
Beurslocatie: Euretco Expo Center
Meidoornkade 24, 3992 AE Houten

Wil je alvast de looproute bestuderen en het beursmagazine beluisteren? Vraag dan de Daisy cd aan bij Dedicon. Telefoon: 0486 486 486. E-mail:
info@dedicon.nl of ga voor meer informatie over deze beurs naar:
http://www.ziezo.org/

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.