Marjo van Dijken en Hannie van Leeuwen openen CG-Meldpunt Verkiezingen

De officiële opening van het CG-Meldpunt van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) vindt plaats op woensdag 22 november om 10.00 uur. Tweede Kamerlid Marjo van Dijken verricht samen met de voorzitter van de Taskforce Handicap & Samenleving de openingshandeling. In Groningen stemt Marjo van Dijken, belt het CG-Meldpunt, alwaar Hannie van Leeuwen de melding over de toegankelijkheid van het stembureau en de stemcomputer opneemt.

Informatie over de verkiezingen is niet voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk. Stemmachines verdwijnen en het rode potlood komt terug. Stemlokalen bleken in het verleden vaak niet toegankelijk. Redenen voor de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) om zorgen te hebben over het gehele stemproces. Daarom opent de CG-Raad een speciaal Meldpunt op de dag van de verkiezingen en twee dagen erna. Telefoonnummer (030) 291 66 96.

De CG-Raad en zijn partnerorganisaties roepen iedereen op meldingen over problemen bij het stemmen door te geven aan het ‘Meldpunt Verkiezingen’. Het Meldpunt is bereikbaar op (030) 291 66 96 op woensdag 22 en donderdag 23 november van 9.00 – 17.00 uur en op vrijdag 24 november van 9.00 – 13.00 uur. Mensen kunnen ook via een formulier op www.cg-raad.nl hun melding doorgeven.

De CG-Raad verwerkt alle meldingen in een rapportage die, namens de belangenorganisaties, wordt aangeboden aan minister Nicolaï. Het Meldpunt Verkiezingen wordt ondersteund door de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) en de ouderenorganisaties ANBO voor 50-plussers, NVOG, PCOB en Unie KBO, verenigd in het CSO.

Bron:
CG-Raad

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.