Sb-lijn: vraagbaak voor en over vips

Een visuele handicap roept hoe dan ook vragen op. Of het nu gaat om een goed bruikbare koortsthermometer, een computer waar je ook met slecht of helemaal geen zicht wat aan hebt, of vragen op het gebied van wetgeving, de onduidelijkheden kunnen legio zijn. Voor wie al wat langer blind of slechtziend is, zijn de hulpmiddelenleveranciers en instellingen waar je hulp en informatie kunt krijgen wel bekend. Maar voor de pas blind of slechtziend geworden oudere bijvoorbeeld, gaat een stukje van de wereld dicht en opent een ander onbekend deeltje zich.

Voor al die mensen is er natuurlijk internet, misschien zelfs een folder bij de oogarts. Maar een mens om eens wat aan te vragen, daarover is bij veel nieuwkomers in de viproom vaak minder of niets bekend.

De slechtzienden- en blindenlijn is er echter al jaren. Een luisterend oor op afstand. Want, vaak zijn er niet enkel de praktische vragen, maar is er ook de behoefte aan een gesprekspartner. Een ouder met een (dreigende) visuele handicap, of een blinde baby, kunnen zomaar een reden zijn tot bellen.

Als je het tijd vindt voor een goed gesprek, of wanneer je een andere vraag hebt over blind- of slechtziendheid, bel dan naar:

030 294 54 44

Actueel bij de SB-lijn

De Slechtzienden- en Blindenlijn:

  • geeft informatie over het zorgstelsel en de zorgtoeslag
  • geeft informatie over specifieke zaken die spelen rondom visuele beperking
    en zorgstelsel
  • is behulpzaam bij het vergelijken van het aanbod van zorgverzekeraars
  • fungeert als meldpunt van ervaringen, klachten etc.
 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.