Samenwerking

Wie beweert dat er in blindenland niets valt te lachen, heeft het mis. Op 28 september ontvingen we een persbericht. Het begon met ‘Geachte heer de Wolf’. “Werkt er hier een meneer de Wolf?” vroeg Petra. “Ik heb geen wolf aangenomen,” zei Jurjen, “jij, Rob?” “Nee, niet dat ik weet,” zei ik. “Het zal wel een vergissing zijn.” Een uurtje later stuurde dezelfde afzender weer een persbericht, deze keer met een verontschuldiging. De aanhef van het eerste persbericht was fout. Dus nog maar eens een keertje, deze keer beter. “Geachte heer de Wolf” begon het bericht weer. “Het komt van Freedom Scientific Benelux,” zei Jurjen. “Oh, dat verklaart het!” riepen Petra en ik. “Er staat, dat mensen met een visuele functiebeperking allerlei handelingen willen kunnen verrichten, communiceren en mobiel zijn,” las Jurjen voor. “Ja, dat klopt,” zeiden Petra en ik, “we zijn net mensen.”

De volgende dag kwam het persbericht voor de derde keer binnen. Deze keer was het gericht aan de geachte heer van Weij. En die werkt hier ook al niet. We plaatsen het persbericht hieronder, maar nemen er natuurlijk geen enkele verantwoordelijkheid voor.

“© 2005, Freedom ADL b.v.

Nieuwsbericht 28 september 2005

Oisterwijk – Vanaf 1 oktober 2005 worden de activiteiten van Alecs, the care company onder een nieuwe naam voortgezet. Iedereen met een visuele functiebeperking is dan bij Freedom ADL aan het juiste adres voor hulpmiddelen die het leven van alledag vergemakkelijken.

Mensen met een visuele functiebeperking willen in het dagelijks leven allerlei handelingen kunnen verrichten, communiceren en mobiel zijn. Daarvoor zijn vele, doorgaans eenvoudige, hulpmiddelen beschikbaar. Freedom ADL stelt zich ten doel een compleet en betaalbaar assortiment van dergelijke producten op de Nederlandse markt te brengen. Hiertoe onderhoudt zij intensief contact met klanten, adviseurs, zorgverzekeraars en de meest vooraanstaande leveranciers om effectief en efficiënt te kunnen bemiddelen tussen vraag en aanbod. Door de intensieve samenwerking met Freedom Scientific Benelux is er nu in Nederland één totaalleverancier van ADL-producten en high-tech-oplossingen voor blinden en slechtzienden.

Freedom ADL start haar activiteiten in Oisterwijk op het van Alecs bekende adres en met de vertrouwde aanspreekpunten. “We profileren ons als leverancier van kwaliteitsproducten met een snelle, adequate service”, aldus Jaap Leunis en Pierre Kegels, die samen de directie van Freedom ADL vormen. “Onze klanten zijn geholpen met één adres waar ze een breed assortiment hulpmiddelen vinden. Kern van Freedom ADL wordt de overzichtelijke webwinkel met meer dan 600 verschillende artikelen, variërend van taststokken, loepen, speciale brillen en televisie-beeldschermvergroters tot brailleschrijfmachines. De hulpmiddelen zijn in twaalf hoofdcategorieën met ieder gemiddeld acht subcategorieën onderverdeeld. Daardoor is in principe een hulpmiddel in een paar muiskliks gevonden én besteld. Wie niet op het internet actief is, kan ons natuurlijk telefonisch bereiken. Voor iedere klant geldt dat we het hem of haar zo makkelijk mogelijk willen maken: klikken of bellen, en bestellen. Doorgaans w ordt de order dan binnen 48 tot 72 uur uitgeleverd.”

Vanaf maandag 3 oktober a.s. is Freedom ADL 24 uur per dag via de website te bereiken en telefonisch op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur (vrijdags tot 15.00 uur).”

Zoals je hierboven kunt lezen, gaan de heren Leunis en Kegels intensief met zichzelf samenwerken. We wensen ze hiermee veel succes en hopen dat deze intensieve samenwerking spoedig zal leiden tot het correct samenvoegen van namen en e-mail adressen. De laatste keer dat ik een zogenaamd ‘persoonlijk’ bericht ontving met als aanhef ‘Geachte Melchers, dhr. R. P.’ was geloof ik in 1998.

De redactie, ook namens de heren de Wolf en van Weij…

Bron:
BlinfoMail oktober 2005

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.