Duurder kaartje aan loket NS

De Nederlandse Spoorwegen (NS) hebben besloten om met ingang van 1 juni 2004 het kopen van een kaartje bij het loket duurder te maken dan via de automaat. Het gaat om 50 eurocent per kaartje met een maximum van 1 euro als men meerdere kaartjes tegelijk koopt. Het idee van de NS is dat het personeel dat nu kaartjes verkoopt dan meer service kan verlenen aan de klanten.

De NS gaat eraan voorbij dat veel mensen de automaten niet kunnen gebruiken. Blinden en slechtzienden die de automaat niet kunnen bedienen krijgen ontheffing van het duurdere lokettarief op vertoon van de OV begeleiderskaart. Dit betekent dus dat een groep mensen in een uitzonderingspositie wordt geplaatst waar zij niet om heeft gevraagd.
De Federatie vindt dit onaanvaardbaar. Het is tenslotte geen gunst om hetzelfde tarief te mogen betalen dan de niet-visueel gehandicapte medereiziger. Zolang de kaartautomaten niet zijn aangepast aan mensen met een visuele beperking, mag de NS haar probleem niet bij de klant neerleggen. Daarom zal de Federatie hiertegen actie voeren, bij voorkeur samen met andere organisaties van gehandicapten en ouderen. Inzet hierbij is het toegankelijk maken van de kaartautomaten.

Via de Federatie website en e-mail berichten wordt u op de hoogte gehouden. Wilt u meedoen of heeft u een goed idee over de manier waarop acties gevoerd kunnen worden, meld u dan bij de Slechtzienden- en Blindenlijn. U wordt dan rechtstreeks door de Federatie geïnformeerd zodra er meer bekend is.

Bron:
Kortschrift nummer 23, januari/februari 2004

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.