Valse eurobiljetten

Pas op: Op dit moment zijn er valse bankbiljetten in omloop!

Een groter valutagebied gaat gepaard met een groter aantal falsificaties. Zowel de kwantiteit als de kwaliteit van het aantal geregistreerde valse eurobiljetten is in 2003 toegenomen. Door een groter afzetgebied is het aantrekkelijker geworden voor valsemunters om valse bankbiljetten in omloop te brengen. Vooral de laatste maanden is sprake van een versnelling. Dit komt doordat het valsemunters na 1 januari 2002 enige tijd heeft gekost om hun vervalsingen te produceren.

Aangezien de echtheid van bankbiljetten door blinden en slechtzienden bijna onmogelijk is vast te stellen, kan het verstandig zijn om zoveel mogelijk te betalen met muntgeld, de pinpas of de chipknip.

Er moet in ieder geval rekening mee worden gehouden, dat bankbiljetten van 20 euro en meer vervalst kunnen zijn. Het schijnt al voor te komen dat bedrijven en winkels geen biljetten van 50 en 100 euro accepteren. Deze kwestie is in november 2003 al aan de orde geweest bij het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer en zal in mei 2004 opnieuw aan de orde worden gesteld.

Bron:
Kortschrift nummer 23, januari/februari 2004

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.