GTST acteurs lezen Hitkrant voor slechtziende en blinde jongeren

Voor mensen met een visuele handicap die bladen als Hitkrant, Libelle of Elsevier willen lezen bestaat er gesproken lectuur. In de studio’s van FNB in Grave worden iedere dag kranten en tijdschriften voorgelezen door professionele en vrijwillige voorlezers. De abonnees ontvangen dan een speciale cd met daarop het gesproken tijdschrift. Deze week worden de abonnees van de gesproken HITKRANT verrast door twee bekende gastlezers. Bas Muijs (Stefano) en Victoria Koblenko (Isabella) uit Goede Tijden Slechte Tijden lezen een aantal artikelen voor uit de Hitkrant van zaterdag 16 april.

De collectie gesproken kranten en tijdschriften van de Anders Lezen Bibliotheek FNB bevat naast de Hitkrant nog bijna 400 titels: van de Margriet en de Volkskrant tot Voetbal International en de Playboy. Voor de jeugd zijn er bladen als Kijk, Fancy, Yes, Zo Zit Dat en bladen die door FNB zelf worden gemaakt.

FNB maakt lectuur en informatie toegankelijk voor mensen met een leeshandicap. Dit kan een visuele beperking zijn, maar ook dyslexie of een motorische stoornis. Behalve gesproken tijdschriften en kranten levert FNB boeken, studie- en vaklectuur en bladmuziek in aangepaste leesvorm (gesproken, vergroot, in braille en digitaal). Via haar uitgebreide internetservice www.anderslezen.nl kan men bovendien dagelijks alle landelijke en een groot aantal regionale kranten automatisch via e-mail laten bezorgen.

Is lectuur in aangepaste leesvorm iets voor u of iemand in uw omgeving? Neemt u dan contact op met FNB: tel. (0486) 486 486. Kijkt u ook op www.dedicon.nl.

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.