SARA

FreedomScientific heeft een nieuw voorleesapparaat aangekondigd. Sara, dat staat voor Scanning And Reading Appliance, is een eenvoudig, compact scan- en voorleesapparaat voor blinden en slechtzienden.

De kleurig uitziende SARA is zo simpel in gebruik, dat ze haar werk kan beginnen zodra ze van haar verpakking is ontdaan. Leg een boek, tijdschrift, krant, rekening of ander document op het scanoppervlak en na een druk op de knop leest SARA het voor met een heldere stem. Computerkennis heb je hier niet voor nodig. SARA kan zowel kolommen en sidebars, als tekst in een reeks van verschillende lettertypen en kleuren voorlezen.

SARA’s ontwerp erkent de speciale behoeften van haar gebruikers. Een kleine groep van groot uitgevoerde toetsen bestrijken de basisfuncties die iedere gebruiker nodig heeft. De toetsen, gegroepeerd op een duidelijk numeriek gedeelte, zijn kleurig en hebben voelbare symbolen, die het doel van de toets duidelijk moeten maken. Heb je meer hulp nodig, dan kan door een druk op de knop de naam en functie van een toets worden uitgesproken. Stereo-speakers aan de voorzijde maken SARA goed verstaanbaar en de gebruiker kan de RealSpeak stem naar eigen voorkeur instellen. De spreeksnelheid en het volume kunnen tijdens het lezen worden aangepast en SARA kan de tekst ook per woord of per regel lezen en waar nodig kan ze woorden spellen.

SARA onthoudt duizenden pagina’s en kan van alles aan. Van klein geschreven bladzijden uit het telefoonboek tot je favoriete roman. De ingebouwde cd-speler biedt daarnaast de mogelijkheid om er ook audioboeken mee te lezen. Tenslotte kan SARA worden aangesloten op tv of computermonitor. Op die manier kan een vergrootte versie van de tekst het gesprokene aanvullen. Tekenstijl, lettertype, kleur, lettergrootte en tekenafstand zijn instelbaar.

Vanaf januari 2005 zou SARA te koop moeten zijn voor $2595.

Bron: http://www.freedomscientific.com

Bron:
BlinfoMail januari 2005

 

Tags:

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.