Kabel "spaghetti"

Leg alle computer snoeren achter elkaar, en je kan er vier keer de wereld mee rond. Die afstand komt overeen met de halve afstand tot de maan. Dit heeft Logitec, de maker van draadloze muizen en toetsenborden laten uitrekenen door marktonderzoeker Greenfield On Line.

Ook is de draden vermicelli verantwoordelijk voor miljarden verloren uren arbeidstijd. Uit het onderzoek blijkt, dat de gemiddelde werknemer iets meer dan zeven minuten per dag besteed aan het ontwarren en fatsoeneren van het kabelbbos achter de computer.

Bij duizend computergebruikers werd de hoeveelheid kabels gemeten. Hieruit kwam vast te staan, dat de gemiddelde computeraar anderhalve meter aan snoeren in gebruik heeft. Computerfreaks, met veel randapparatuur halen makkelijk het dubbele.

Bij de laatste groep had de helft wel eens te maken gehad met ongelukjes, zoals het omvergooien van koffie of frisdrank op de desktop door het geknoei met snoeren.

Van de ondervraagden was 44% wel te vinden voor een draadloze muis, en 37% zag een draadloos toetsenbord wel zitten, aldus Logitec.

(CNET News)

Bron:
BlinfoMail juni 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.