BlinfoTec Voicechat

De leukste gebeurtenis van vorige maand was zonder twijfel de opening van BlinfoTec Voicechat.

Deze service maakt het mogelijk, om op uiterst toegankelijke wijze via gesproken woord met anderen op het internet in contact te treden. Er hoeven geen moeilijke kunstgrepen te worden uitgevoerd, het installeren van de benodigde software verloopt geheel automatisch, en de enige drempel is in enkele gevallen het ‘aan de praat krijgen’ van de microfoon.

In top veertig termen gesproken is BlinfoChat een hit! De inlogpagina is met stip op weg naar de eerste plaats in de BlinfoTec Web Statistieken. De service loopt nog niet altijd op rolletjes, maar in de eerste twee weken van zijn bestaan heeft BlinfoChat toch al zo’n 500 inloggers verwerkt, waaronder natuurlijk ondergetekende, voornamelijk om het systeem te testen.

De maximum capaciteit van tien deelnemers wordt regelmatig bereikt, en uiteraard heb ik al vragen gekregen, wanneer er uitbreiding volgt. Daarover kan ik het volgende melden:

De op dit moment beschikbare bandbreedte staat het gebruik van niet meer dan twintig deelnemers toe. Om dat aantal te vergroten zou er een verbindings upgrade moeten plaatsvinden, die de maandelijks terugkerende rekening zou verdubbelen. Daar is op zich niets op tegen, als ik die rekening niet helemaal zelf zou moeten betalen.

Ook een upgrade naar twintig deelnemers kost geld, iets dat ik op het ogenblik niet heb. Het zal voorlopig dus bij tien deelnemers blijven, tenzij de bereidheid bestaat, om een kleine bijdrage (ik denk aan twaalf Euro per jaar) te betalen. In dat geval kan de service uitgebreid worden met meerdere chatrooms, en onder andere de mogelijkheid van prive gesprekken (tweepersoons kamers).

Het zou echter nog mooier zijn, als de chatsoftware op een ‘echte’ server zou draaien. Die mogelijkheid bestaat! De website van ‘Anders Lezen’ is op een Windows server gehost, en deze server kan zonder moeite de iVocalize software herbergen. Omdat het meeste werk gedaan wordt door de client software, die op de computer van de deelnemers is geinstalleerd, is de belasting op de ‘Anders Lezen’ server minimaal. Dat geldt ook voor de financiele belasting. Ik heb een kostenraming gemaakt, waaruit blijkt, dat vergeleken met het geld dat al aan ‘Anders Lezen’ is besteed, de kosten van deze service totaal in het niet vallen.

Ik doe bij deze dan ook een beroep op zowel de Federatie SB Belang als op de FNB, om deze mogelijkheid zo spoedig mogelijk te overwegen, en daarna te implementeren. Op mijn assistentie bij dit project mag worden gerekend. De toegevoegde waarde van een Voicechat mogelijkheid op ‘Anders Lezen’, en de mogelijkheden die de software biedt op het gebied van interactieve cursussen en presentaties zou in sterke mate bijdragen aan het succes van deze website.

Ook aan de lezers van BlinfoMail zou ik willen vragen om dit initiatief te ondersteunen. Er is een tijd aangebroken, waarin we ons niet langer laten voorschrijven wat goed voor ons is, maar duidelijk maken, waar we behoefte aan hebben. Meehelpen doe je al, door dit onderdeel van BlinfoMail uit te knippen, en, eventueel voorzien van je commentaar, aan de Federatie en de FNB te sturen.

Bron:
BlinfoMail juni 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.