PlextorPTR-1

Het gebeurt niet zo vaak, dat een technisch hoogstaand produkt, dat multifunctionaliteit combineert met toegankelijkheid voor onze doelgroep op de markt komt. Met de introductie van de portable Plextalk PTR-1 CD recorder van Plextor lijkt dit het geval te zijn.

Plextor staat bekend voor dure, maar hoogwaardige CD opname apparatuur. Wat minder bekend is, is dat het bedrijf ook toonaangevend is op het gebied van DTB’s, Digital Talking Books.

In samenwerking met IRTI, die de eClipseReader software voor DAISY talking books ontwikkelde, heeft Plextor een hebbedingetje op de markt gebracht, waarmee zoveel kan, dat deze nieuwsbrief niet lang genoeg is om dat allemaal op te schrijven.

Met de PTR-1 kan je standaard CD’s afspelen, maar ook CD’s met daarop MP3 bestanden. Ook DAISY boeken in het 2.0 formaat worden weergegeven, terwijl de volledige navigatiemogelijkheden van het DAISY formaat aanwezig zijn.

Maar ook voor opnames kan je de PTR-1 inzetten. De unit beschikt over een ingebouwde microfoon, en ingangen voor externe geluidsbronnen. Analoge signalen kunnen ‘on the fly’ omgezet worden in digitale audio, en op CD worden gebrand.

De kleine, maar stevige behuizing is voorzien van knoppen met tactiele markeringen, en de ingebouwde processor is al zo intelligent, dat er niet alleen sprake is van spraakondersteuning van alle functies, maar dat je ook te horen krijgt, dat je onmogelijkheden van het apparaat verlangt. Stop je bijvoorbeeld een lijnsignaal in de microfoon ingang, dan word je keurig op de vingers getikt door de bijna menselijke stem in het apparaat. Je kan zelfs geluidsbestanden bewerken met de ingebouwde digitale audio editing software.

Als je dus nog ergens 1100 dollar hebt liggen, en je weet niet wat je daar mee aan moet, dan is dit apparaat misschien een leuk idee.

Voor meer informatie ga je naar:

http://www.irti.net
Bron:
BlinfoMail mei 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.