Madonna gaat het net op

Op Maandag, 24 Maart, was Madonna’s anti oorlog single ‘American Life’ via het internet verkrijgbaar voor anderhalve dollar.

De zankeres (een zankeres is een zakelijke zangeres) doorbrak daarmee een lang volgehouden traditie, waarin zij de uitgave van haar creatieve producten via legale diensten zoals ‘Listen Rapsody’ had geblokkeerd. De actie ging gepaard aan de mogelijkheid, om de single via de vele websites van Madonna’s fans voor reguliere verkoop aan te bieden. De verkopers krijgen een aardigheidje als ze de singel met succes aan de man brengen.

Om een CD kwaliteit copie van de singel te bemachtigen, moest er vooraf een bestelling geplaatst worden. Zou de single onverhoopt voor de dag van uitgifte op het internet verschijnen, dan kregen de bestellers de single per email thuisbezorgd. Uiteraard gebeurde dat de zondag voor de dag van uitgifte, en de single werd die dag nog aan de bestellers verstuurd. In de daarop volgende week verschenen overal op het web advertenties, die het material girl’s plaatje aanboden, wat de verkoop best ten goede zal zijn gekomen.

Je kan Madonna’s website bezoeken op:
http://www.madonnamusic.com
Bron:
BlinfoMail april 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.