Alva Mobile Telephone Organizer MPO5500 gelanceerd

Tijdens de CSUN conferentie in Los Angeles, California, lanceerde Alva BV Nederland op 19 Maart de Mobile Phone Organizer, kortweg MPO 5500. Het is de eerste volledig geïntegreerde mobiele telefoon en persoonlijke organizer op de markt voor blinden en slechtzienden.

De Alva MPO levert alle functies van een mobieltje en een Personal Digital Organizer (PDA) in een compacte behuizing. Met een 20 cellen leesregel, een 8 key braille toetsenbord, een hoogwaardige spraaksynthesizer en Alva’s Smart Control interface is de MPO uitermate geschikt voor de mobiele computergebruiker met een leeshandicap.

De unit bevat een totaal toegankelijke 3 band GSM telefoon, SMS text messaging, note taker functionaliteit, agenda planner, alarm functie, en calculator.

In de nabije toekomst kan de MPO 5500 worden uitgebreid met email, internet browser, GPS navigatie, DAISY lezer en MP3 speler. De batterij heeft een levensduur van tenminste 8 uur. Als operating systeem wordt Windows CE.net 4.1 toegepast, met een intern geheugen van 64 Mb en nog eens 64 Mb Flash memory.

De unit meet 240 bij 105 bij 45milimeter, en weegt 700 gram. USB 2.0 aansluiting en SIM cardholder maken deel uit van de MPO 5500, alsmede een microfoon ingang en audio uitgang.

Tot zover het persbericht.

De echte introductie in Nederland zal omstreeks eind Mei te verwachten zijn, en vanaf Juli kan je de MPO in de winkel aantreffen. Of de unit die winkel ook weer zal verlaten valt te bezien. Met een prijskaartje van Euro 4000,= is het apparaat nu niet bepaald goedkoop te noemen. Het ontbreken van een QWERTY keyboard, de beperkte basisfuncties (wat moet worden verstaan onder ‘notetaker functionaliteit’?) en de dalende prijs van mainstream notebook computers zullen de MPO het niet makkelijk maken. Freedom Scientific’s Packmate, in de VS verkrijgbaar voor even onder de drieduizend dollar en Pulse Data’s Braille en VoiceNote units zijn geduchte concurrenten. met nog meer PDA’s onderweg, onder andere uit Japan, ontstaat er voor het eerst een situatie, waarin concurrerende producten voor een aantrekkelijke prijs zouden kunnen zorgen. Zo gaat de Nokia Communicator 9210/9210i, in samenwerking met TALKS software straks voor vijf keer minder dan de MPO over de toonbank. Omdat ik het betwijfel, of de zorgverzekeraars tot vergoeding van dit soort luxe zullen overgaan, is een scherpe prijs een belangrijk verkoopargument.

Op de Nederlandse website van Alva BV was ten tijde van het verzenden van deze nieuwsbrief nog geen informatie over de MPO beschikbaar.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Packmate ga je naar:
http://www.freedomscientific.com/fs_news/nr_PACTNSShip.asp

De Pulse Data International producten zijn te vinden op:
http://www.pulsedata.co.nz/products/Blindness/t_blindness_index.asp

Voor informatie over de TALKS software voor de Nokia Communicator ga je naar:
http://www.nuance.com/for-individuals/by-solution/talks-zooms/index.htmzooms/index.htm

Bron:
BlinfoMail april 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.