Begrafenis Windows98 weer uitgesteld

Voor ieder besturingssysteem bepaalt Microsoft de zogenaamde ‘LifeCycle’, de periode gedurende waarin de software kan rekenen op ondersteuning van de Microsoft website en updates.

Medio 2003 zou de levenscyclus van Windows98 zijn afgelopen. Op het laatste moment werd echter bekend, dat er nog een half jaartje aan was vastgeknoopt. De ‘End of Life’ status zou pas in januari 2004 intreden.

Vorige maand mochten we echter vernemen, dat het oude besturingssysteem toch nog even door mag leven. Prachtig natuurlijk, als je het einde naar eigen inzicht kan blijven uitstellen. Is Windows98 dan zo’n fitte bejaarde?

Je zou haast gaan geloven, dat Microsoft rekening houdt met de nog altijd grote gebruikersgroep van het besturingssysteem, maar boze tongen beweren anders.

Microsoft zou bang zijn, dat bij het laten sterven van Windows98 de groep gebruikers wel eens zou kunnen besluiten Windows voor Linux in te ruilen. Goede timing is dus van het grootste belang voor de Redmond firma.

Intussen lijkt het toch aan te bevelen om als 98 gebruiker je gedachten eens te laten gaan over de toekomst. Wordt het XP of Linux? Voor ons zal de beschikbaarheid van toegankelijkheids software een doorslaggevende rol spelen.

Bron: Redactie / Windows.Help.Net

Bron:
BlinfoMail februari 2004

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.