Alva MPO nu verkrijgbaar

Of hij in Nederland al in de winkel ligt, weten we niet. Maar in Amerika is hij er. De lang verwachte Mobile Phone Organizer, MPO 5500h van Alva. Wat hij kan? Op het moment vooral bellen. Wat verwacht mag worden voor het aankoopbedrag van zo’n 4,295 dollar? Een volledig functionele mobiele telefoon met PDA. Maar zover is het nu nog niet. In 2004 moet die functionaliteit steeds dichterbij komen door middel van software upgrades. Die zouden ook beschikbaar zijn voor mensen die nu al een MPO willen aanschaffen.

Of er in 2004 een daisyspeler, gps systeem, internet en e-mail mogelijkheden komen? Het is volgens Alva zeker de bedoeling. Daar hopen we dan maar op.

De Packmate, die aanzienlijk goedkoper is, zal een geduchte concurrent blijken te zijn. Zeker in Amerika, een land met zo’n tien miljoen blinden en slechtzienden, waarvan meer dan de helft zonder werk zit, en waar sociale uitkeringen ongeveer de helft bedragen van wat men hier ontvangt.

Dat Alva Nederland z’n uiterste best doet de MPO in het voorzieningenpakket te krijgen, is dan ook niet verbazend. Vierduizend Euro voor een mobieltje met braille, dat op een nog niet bekend besturingssysteem draait, is niet bepaald goedkoop te noemen.

Bron:
BlinfoMail januari 2004

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.