Persoonlijk nog niet toegankelijk

JUPITER RESEARCH meldt dat recent onderzoek heeft aangetoond, dat de ‘persoonlijke’ website niet aan de verwachtingen voldoet.

Slechts 14% van de ondervraagden vond, dat het surfgenot erop vooruit ging bij websites waar men ‘bekend’ was, en waar men persoonlijke voorkeuren kon instellen. Van deze groep gaf slechts 8% aan, dat deze factoren aanleiding waren, om de website vaker te bezoeken.

Dit contrasteert met eerdere veronderstellingen, gebaseerd op onderzoek waarbij meer dan 50% van de ondervraagden aangaven, dat beter website ontwerp als positief zou worden ervaren.

Het blijkt, dat met ‘beter website ontwerp’ vooral gedacht wordt aan hogere snelheid en betere navigatiemogelijkheden. Toegankelijkheid en gebruikersvriendelijkheid winnen niet bij het ‘verpersoonlijken’ van een website, is de algemene mening.

De ‘persoonlijke website’ is gemiddeld vier keer zo duur als de toegankelijke website. Daarnaast wordt het instellen van de voorkeuren door velen als moeilijk ervaren. Een ontoegankelijke website toegankelijk maken, is bij lange na niet zo moeilijk als het toevoegen van alle toeters en bellen, die de ‘persoonlijke website’ nodig heeft.

Ook blijkt, dat de gemiddelde surfer er de voorkeur aan geeft, de browser zelf aan de eigen voorkeuren aan te passen. Zo is het gebruik van persoonlijke stylesheets populair aan het worden. In Internet Explorer is het hiermee mogelijk, om het uiterlijk van bijna alle websites aan de eigen voorkeuren aan te passen.

Bron: Jupiter Media, research group

Bron:
BlinfoMail december 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.