Dolphin op Citrix

Op 19 november liet Dolphin Computer Access weten, dat men erin geslaagd is om de zogenaamde ‘thin client technology’ van het bedrijf Citrix toegankelijk te maken door middel van de door de firma geproduceerde toegankelijkheids software.

Versies 5.30 van Supernova, Hal, Lunar en LunarPlus bieden nu beeldschermvergroting, braille en spraakondersteuning voor de Citrix terminal. Eerder dit jaar kwam GW-Micro, de maker van Window-Eyes met een soortgelijke mededeling.

Het toegankelijk worden van ‘thin client technology’ is al geruime tijd onderwerp van discussie. Naarmate steeds meer bedrijven overgaan naar deze goedkope en veilige vorm van netwerktoepassing, komt de werkgelegenheid van visueel gehandicapte werknemers in het gedrang. In eerste instantie was de technologie volledig ontoegankelijk voor aanpassings-software. ‘Achterdeur’ oplossingen waren weliswaar mogelijk, maar werden ongaarne toegepast door systeembeheerders.

Dankzij de gezamenlijke inspanning van Citrix, Microsoft en verschillende toegankelijkheids-software ontwikkelaars lijkt het er nu op, dat de hindernissen langzaam maar zeker uit de weg worden geruimd.

Meer informatie op:
http://www.dolphinuk.co.uk

Bron:
BlinfoMail december 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.