MIT gratis

Zonder veel ophef heeft het Massachusetts Institute of Technology (MIT) alle aan deze universiteit ter beschikking staande cursussen en educatieve middelen zoals Video’s opengesteld voor de hele wereld.

Een jaar na de start van dit project publiceerde het MIT op Maandag 29 September 2003 het complete materiaal van zo’n vijfhonderd cursussen.

Het ‘Open Courseware Initiative’, zoals dit project genoemd is, hoopt een revolutie op gang te brengen in de manier, waarop lesmateriaal van universiteiten beschikbaar komt.

‘We hopen met dit project te bereiken, dat andere universiteiten het voorbeeld volgen’, aldus Jon Paul Potts, communicatie manager bij het project. ‘Overal ter wereld kunnen studenten en leraren dan inloggen op de grootste kennis database ter wereld’.

Wie zich al wat langer met computers bezig houdt weet, dat het MIT al vele jaren koploper is op het gebied van technische innovatie. Het instituut stond aan de wieg van het internet, en is nog steeds een bron van nieuwe ontwikkelingen.

Noot van de redactie:

Kennis is macht. Dat weten de Amerikanen als geen ander. Dat er in Nederland anders over wordt gedacht is, gezien de onderwijs begroting, wel duidelijk. Dat is heel jammer. De jarenlange bezuinigingen op onderwijs hebben voor een verbijsterende achterstand op IT gebied gezorgd. Eens temeer wordt duidelijk, dat kennis van de Engelse taal onontbeerlijk is, voor wie bij wil blijven. Met dit initiatief van het MIT hoeven leergierige Nederlanders niet meer achter te blijven, ook al doet de overheid nog zo z’n best om ons dom te houden.

Het MIT vind je op:

http://web.mit.edu

Bron:
BlinfoMail oktober 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.