Smart Personal Object Technology

Bij de les blijven, en met je tijd meegaan. Voor dat je het weet, hoor je er niet meer bij. Dus lees ik trouw het laatste nieuws op technologie gebied. Zo heb ik gehoord van de SPOT techniek, die Microsoft, als altijd op zoek naar nog meer geld, heeft geïntroduceerd.

SPOT staat voor ‘Smart Personal Object Technology’, en werd tijdens de 2003 Consumer Electronics Show (CES) door Poortjens zelf van commentaar voorzien. Hij vertelde dat er al drie jaar aan SPOT wordt gewerkt. Het is de bedoeling, om bestaande objecten, zoals horloges en wekkers, maar ook radio’s en mobieltjes nog slimmer ‘smarter’ te maken. Op de meeste horloges kan je al zien of horen hoe laat het is. Zelfs in nederland is dat doorgedrongen. Met een SPOT horloge hoef je er niet meer aan te denken, om hem af en toe gelijk te zetten. Door van radiogolven een soort draadloos intranet te maken, loop je overal door een databrij, waar je SPOT horloge de juiste tijd uit kan filteren.

De horloges, die dit jaar al op de markt komen, bevatten een ARM CPU die een snelheid heeft van 28 MHz, en uitgerust is met 512 KB ROM en 384 KB RAM. Dat is vier keer de snelheid, en acht keer het geheugen van de eerste IBM computer. Het horloge kan op meerdere kanalen worden afgestemd, zodat je naast tijds melding kan genieten van het weerbericht, sportuitslagen, de beurskoersen en het laatste nieuws. Ook word je op de hoogte gehouden van de verkeerssituatie bij jou in de buurt en kan je email ontvangen en versturen. De horloges gaan voor 130 dollar en meer over de toonbank, en je zal je moeten abonneren op de ‘one band network provider’. Daarvoor krijg je dan ook je eigen web pagina, waarop je het horloge kan configureren, en in geval van diefstal het alarm constant kan laten loeien.

Bron:
BlinfoMail februari 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.