Massaal Digitaal

Voor wie het (net als ik) even gemist heeft: het Visueel Gehandicapten Massaal Digitaal project is in de derde fase beland. De cursussen zijn klaar, en er is warempel een website aan gewijd:

http://www.vgmd.nl.

De cursussen zijn geschreven in MS Word en te downloaden van deze website. Het beste ga je op de link die naar de cursus verwijst staan en druk je op de rechter muisknop, op het toetsenbord de ‘ster’ van het numerieke toetsenbord. Kies daarna voor ‘doelbestand opslaan als…’ om het bestand naar je toe te halen. Waarom voor deze lastige manier van downloaden is gekozen is mij een raadsel, maar dat zal wel weer spijkers op laag water zoeken zijn. Hieronder wat de beginpagina te zeggen heeft:

Massaal Digitaal

Eén landelijk aanbod van computercursussen

Voor mensen met een visuele beperking hebben de afzonderlijke instellingen een scala aan computercursussen ontwikkeld. Een landelijk, uniform aanbod van deze cursussen is echter veel efficiënter en overzichtelijker. Met het project Visueel Gehandicapten Massaal Digitaal (VGMD) is dit gerealiseerd. Klanten kunnen deze cursussen vanaf oktober 2003 volgen.

Massaal Digitaal heeft als doel mensen met een visuele beperking op de computer te laten werken en ze daarbij de hulp te geven die ze nodig hebben. Het gaat dus om scholing en gebruikersondersteuning. In het project werken de gezamenlijke instellingen voor mensen met een visuele en visueel-verstandelijke beperking (BOVVG), en de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang (FSB) samen.

Massaal Digitaal richt zich op volwassen klanten met een visuele beperking die thuis een computer gebruiken. De projectgroep gaat zich in de toekomst waarschijnlijk ook bezighouden met arbeids- en onderwijsgericht scholingsmateriaal. Was 2002 een jaar van voorbereidingen en aanloop; in 2003 hebben de cursussen concreet vorm gekregen. Wij hebben cursussen Word, Windows, Internet en E-mail ontwikkeld. Excel, het Huishoudboekje en andere klantgerichte cursussen volgen.

Lees verder op:
http://www.vgmd.nl

Bron:
BlinfoMail november 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.