Sprekende afstandsbediening

De ACCENDA UNIVERSAL REMOTE CONTROL is een afstandsbediening die het gehandicapten en ouderen makkelijker moet maken om de huidige op infrarood reagerende toestellen in het huis te bedienen.

De oplaadbare afstandsbediening beschikt over duidelijke knoppen, goed voelbaar en voorzien van verlichting. Weggeborgen onder een klepje zitten de knoppen die wel nodig zijn, maar liever niet per ongeluk ingedrukt worden. De ingebouwde spraaksynthesizer vertelt welke knop wordt ingedrukt, en het apparaat luistert ook naar stemcommando’s.

De ACCENDA kan alle gangbare apparaten die gewoonlijk met een afstandsbediening bedient worden, controleren. Een ingebouwde database van duizenden merken en modellen staat daar voor garant. Door op de juiste knoppen te drukken zoekt het apparaat de bij het ingestelde toestel behorende code. Zo wordt het mogelijk de bediening van de TV, video, DVD en geluidsinstallatie onder te brengen in één en hetzelfde apparaat, en die toestellen te bedienen met gemakkelijk te identificeren knoppen of met stemcommando’s.

De ‘uitsluit’ functie maakt het mogelijk om situaties te vermijden, waarin een onbedoelde knopdruk de toegang tot het toestel blokkeert, en het is mogelijk om reeksen van knopdrukken onder een enkele knop onder te brengen.

De ACCENDA beschikt over een opname functie, waarmee boodschappen van maximaal 9 seconden kunnen worden opgenomen voor latere referentie. Een makkelijke manier, om de over het scherm flitsende telefoonnummers te kunnen onthouden.

Alhoewel het technische neefje of de knutselende buurjongen onvermijdbaar lijkt om het apparaat in te regelen, is de ACCENDA een goede stap in de richting van grotere zelfstandigheid van ouderen en gehandicapten. De zeer toegankelijke website laat je uitgebreid kennismaken met dit nieuwe speeltje:

Bron:
BlinfoMail november 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.