Nederlandse IT sector scoort alweer slecht

Alweer krijgt Nederland een onvoldoende voor de manier waarop het met computers en internet omgaat. Waren het in September de website ontwerpers, die in een rapport van Consultancy Cap Gemini Ernst & Young te horen kregen, dat er weinig van deugde, in December kwam hetzelfde Ernst en Young met de resultaten voor de Nederlandse IT sector.

Bijna 60 procent van de ICT-projecten in het Nederlandse bedrijfsleven wordt nog altijd te laat opgeleverd of overschrijdt de begroting. De klanten belonen de dienstverlening dan ook met een mager zeventje.

Uit het rapport blijkt, dat zowel de automatiseerders als hun klanten uitblinken in onwetendheid. De IT aanbieder snapt niet wat de klant nodig heeft, en de klant kan het niet uitleggen. Bij veel managers ontbreekt het aan grondige kennis van de toepassingen van Informatie Technologie. Het zal duidelijk zijn, dat Nederland een grotere inspanning zal moeten leveren, als het om opleiding van deskundigen op dit gebied gaat.

Hopelijk dringt het in het land, waar alles tien jaar later gebeurt, door, dat investeringen in innovatie en onderwijs de enige manier zijn, om de economie weer in het zadel te krijgen.

Bron:
BlinfoMail januari 2003

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.