Earthmate GPS USB versie op de markt

Het Global Positioning System (GPS) begint een belangrijke rol te spelen bij het vergroten van de mobiliteit van mensen met een leeshandicap. Dankzij het feit, dat GPS units nu worden uitgevoerd voor aansluiting op de PC, lijkt deze betaalbare vorm van navigatie steeds beter beschikbaar te komen voor onze doelgroep.

De Earthmate GPS USB versie is ideaal voor de laptop gebruiker. Dit apparaatje heeft de verbeterde nauwkeurigheid van WAAS GPS positioning. WAAS staat voor Wide Area Augmentation System. Sluit de Earthmate aan op de USB poort van je laptop en zie hoe je positie wordt bijgewerkt terwijl je je weg vervolgt. Je kunt zowel de DeLorme’s Street Atlas USA 2004 gebruiken, als de Topo USA 5.

In het hart van de Earthmate bevindt zich de SiRFstarIIe low-power chipset, met opstarttijden van minder dan 45 seconden en speciale technologie die een verbeterde GPS tracking biedt op plaatsen waar het signaal zwak is. Deze chip set heeft 75% minder stroom nodig om te kunnen functioneren dan vergelijkbare chips.

Earthmate GPS heeft een ingebouwde LED die aangeeft hoeveel satellieten er binnen bereik zijn: rood voor zoeken, geel voor twee en groen voor tenminste drie satellieten. Earthmate GPS is een 12-kanaals ontvanger die voldoet aan de NMEA standaarden.

Er zijn nu twee Earthmate USB versies verkrijgbaar bij Earthmate.com: de Earthmate USB met Topo USA 5.0 en de Earthmate USB with Street Atlas USA 2004.

Bron: http://www.earthmate.com/prod_earthmate.asp

Bron:
BlinfoMail juni 2004

 

Tags:

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.