Zelfkritiek

Mei is voorbij, maar ondanks vogel en ei maakte mei mij niet blij.
Word ik soms oud, of was het echt zo akelig koud.

Mooi he? Zou ik nu Dichter des Vaderlands kunnen worden? Die vacature staat open heb ik gehoord, en ik ben op zoek naar een nieuwe bezigheid, want ik heb geen journalistiek talent. Dat schrijft een medewerker van de FNB, naar aanleiding van mijn vorige redactioneel. En bij de FNB hebben ze altijd gelijk.

De naamloze schrijver heeft me aan het denken gezet. Ik doe inderdaad niet veel anders dan klagen en kritiek leveren. Ik ben verkeerd bezig. Dit blijkt eens te meer uit de e-mails die ik zo nu en dan ontvang. Daarin staat soms dat ik me al aardig heb aangepast aan het land der blinden. En van stukjes schrijven heb ik al helemaal geen verstand. Misschien moet ik eens een tijdje de in eigen beheer uitgebrachte tijdschriften van de FNB gaan lezen. Daar leer je pas echt wat journalistiek is. Zo wist ik bijvoorbeeld niet, dat het een goede journalistieke gewoonte is om andermans artikelen zonder overleg te publiceren op het publieke deel van ‘anderslezen.nl’. Een duidelijk teken van gebrek aan vakkennis.

Maar ik ga mezelf aanpakken! Optimisme en positiviteit zijn de nieuwe sleutelwoorden. Geen gezeur meer, en weg met de kritiek. Nergens voor nodig. Alles loopt immers op rolletjes?

Zo werd ik aangenaam verrast door een uitzending van de rubriek Argos van de VPRO, op vrijdag 21 mei. Daarin vernam ik, dat ene heer Welters met zijn Stichting Stivor er niet alleen voor gezorgd had dat de logistieke begeleiding van het DAISY project een succes werd, maar dat hij via een handige belastingconstructie voorkwam, dat BTW gelden uit het project naar de overheid terug zouden vloeien. Pure winst. De staatssecretaris was op de hoogte van zijn werkzaamheden, en wilde best een oogje toeknijpen. Met dat oog dicht werd ze een halve blinde, oefende in het blind tekenen van subsidietoekenningen en kreeg uiteraard begrip voor onze situatie.

Deze positieve ontwikkeling zorgde er tevens voor, dat het DAISY project plotseling succesvol was afgerond. Zo meldde Argos, en later ook Trouw. Afgelopen dus met die halve tijdschriften, rare doosjes die bij ontvangst niet open willen, en na openbreken een beschadigde CD blijken te bevatten. Afgelopen met drie dezelfde boeken tegelijk of helemaal geen boeken. En de on-line catalogus is nu slechts een kwestie van even aanzetten.

Kortom, niets dan positieve zaken te melden. Van mij kan je vanaf vandaag nog slechts gejuich en applaus verwachten.
Maar inzake het weer behoud ik me het recht voor er zo nu en dan nog over te mopperen.

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.