Mobieler met mobieltje

Wayfinder GPS maakt het mogelijk je mobieltje om te toveren in een GPS (Global Positioning System) navigator. Met de Wayfinder aangesloten op je mobieltje weet je niet alleen waar je bent in Europa, maar ook of er een hotel, benzinestation of museum in de buurt is. Alles wat je nodig hebt, is de software (te downloaden van de Wayfinder website) en een compacte Bluetooth GPS module.

Het systeem draait op dit moment op de Nokia 3650, Nokia 7650 and Nokia N-gage. Daarnaast werkt het op de Sony Ericsson P800 en de Siemens SX1. Testversies voor de Nokia 6000 series en 9500 Communicator bestaan al, en komen deze zomer beschikbaar, als de Wayfinder in de VS wordt geïntroduceerd.

Het toverwoord is ook hier weer Symbian, het mobiele besturingssysteem, dat mobieltjes ook kan laten praten. Kaarten voor de Wayfinder zijn beschikbaar voor Europa, en zullen spoedig verschijnen voor de VS. Bij een abonnement op de service krijg je een jaar gratis navigatie in Europa, en aanvullende pakketten zijn na dat jaar beschikbaar voor een lage prijs.

In plaats van satellieten in de gaten te houden, sta je constant in verbinding met de server van Wayfinder, en heb je de beschikking over navigatie informatie, databases met gegevens over je omgeving, Gouden Gids informatie en (waar aanwezig) het laatste nieuws over de verkeerssituatie. Een call-center biedt uitkomst waar geen verbinding met de server mogelijk is, zodat de techniek zowel buiten als binnen werkt. Ook in de auto is het systeem paraat. GSM, GPRS en toekomstige 3G netwerken worden ondersteund.

Meerdere malen per jaar worden kaarten en databases ge-update, en het downloaden via de Wayfinder server gaat bijzonder snel, helemaal nadat je je persoonlijke voorkeuren op de server hebt opgeslagen.

Het beste nieuws is misschien wel, dat we hier te maken hebben met een ‘mainstream’ ontwikkeling. Dat vinden we dan ook terug in de prijs. Op dit moment kan het pakket worden aangeschaft voor €447 (actieprijs) en de adviesprijs ligt op €500. Voor €99 kan je een jaar verlengen, het derde jaar kost €66. De verbindingskosten bedragen anderhalve cent per uur.

Voor meer informatie ga je naar:
http://findcall.com/wayfinder/

Bron:
BlinfoMail april 2004

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.