HCC boos op Dell

Een tekort aan LCD displays heeft tot onrust geleid onder Nederlandse Dell gebruikers. De Hobby Computer Club (HCC) heeft aangekondigd maatregelen te treffen om het ongenoegen van bestellers van Dell computers onder de aandacht te brengen.

HCC, één van de grootste computerclubs in Europa, met meer dan tweehonderdduizend leden, liet tijdens een televisie-uitzending weten, dat Dell gewoon niet levert. Mensen, die in november al hun Dell laptop hadden besteld (en vooruit betaald), zitten nog steeds te wachten op aflevering.

“Het tekort aan displays is een wereldwijd probleem” zegt Paula Warmer van Dell UK. “Dankzij onze langdurige relaties met de leveranciers van schermen lukt het ons nog wel de vraag bij te houden, maar inderdaad langzamer dan eigenlijk zou mogen”, aldus Warmer.

Ook woordvoerders van Dell Nederland geven de problemen toe, maar zien wel licht aan het eind van de tunnel. Frans van Houten, CEO van Philips consumer electronics, vertelt dat Philips en andere fabrikanten van schermen werken aan plannen om de productie van LCD displays op te voeren. “De huidige tekorten zijn maar tijdelijk” belooft hij.

De Nederlandse Dell klanten willen hier echter geen genoegen mee nemen. Zij willen hun computers, of hun geld terug. En de HCC is ook nog niet klaar met Dell.

Al voor de problemen begonnen, liet de HCC weten Dell te willen aanklagen over de onduidelijke verkoopvoorwaarden die Dell erop nahoudt. In Nederland moet een gekocht product dertig dagen na betaling geleverd worden, iets waar Dell zich niet aan houdt, en waarover niets is terug te vinden in de verkoopvoorwaarden.

BlinfoMail zou Dell willen adviseren zolang het tekort duurt laptops zonder beeldscherm voor de halve prijs aan te bieden. Binnen onze doelgroep zou daar zeker belangstelling voor bestaan.

Bron: The RegisterBron:
BlinfoMail april 2004

 

Reacties

Geen reacties tot nu toe.
 

Over Challenge-Media

Challenge-Media: Een kritische kijk op nieuws voor mensen met een functiebeperking.

Onbeperkt informatief: Omdat een handicap onze blik op nieuws niet vertroebelt.